2010. május 24., hétfő

Stone Leek - My Last Words















megjelenés éve: 2010
tracklist:
01. I Have To Get Over This
02. Pull Down
03. Goldilocks
04. Unclear
05. I Wear It Everytime
06. Pray
07. No Matter How You Get Close
08. Stay Away
09. At Parting
10. Blood Stain
11. Nihility
12. Suicidal Notion

myspace: http://www.myspace.com/stoneleek

Ismét egy japán banda hozta azt a hangzást, pörgést és érzést, amire egy jó ideje várakozok. Az ilyen pillanatokért és albumokért éri meg a punk rock életérzést vallani, mert számomra a következő albumnál pontosan erről van szó. Valami hasonló dologért szerettem meg ezt a stílust és ebben a lendületben találom meg önmagam. Na de ennyit rólam és ígérem próbálom reálisan bemutatni nektek a Stone Leek első korongját.
A helyszín ahogy már említettem a punk keleti régiójának zeneileg legfontosabb országa Japán. Egyszerűen nem győzöm hangsúlyozni mennyire alázatos és elkötelezett ez a nemzet mindehez amibe belekezd. Talán a mentalitásuk miatt nagyon jó és gyors tanulói a zeneistílusok sokaságának. A szóban forgó bandáról sajnos nincsennek érdekfeszítő infóim, de úgy gondolom ilyen album után különös sztorikra és botrányos érdekességekre nincs is szükség. A zenéjük egyben a promóciós termékeik összes skáláját kitölti. Egyenlőre.
Az igazság az, hogy engem már az album első intro jellegű számával meggyőztek. De komolyan. Olyan nyitányt produkáltak, hogy egy az egyben libabőrös lett a kezem. A folytatás pedig igazolja mindazt amire gondoltam és őszintén szólva még az elvárásaimon is felül teljesítettek. Technikailag szinte sehol nem lehet megfogni a srácokat. Pazar dob témákkal, súlyos riffekkel és laza ámde precíz szólókkal vannak a lemez számai feltúrbózva. A harmadik számhoz még egy koncertből összeollózott videó is készült. (Egyébként ez nálam megint tetszetős, úgynis imádom az ilyen hangulatú klippeket.) Ez egy tempós album tele vagány és melodikus szívetmelengető szerzeményekkel. Most az énekest nem emelném ki, de csak azért, mert a banda legfőbb ereje az összhangban van. Nincsennek egyéniségek és különösen kiemelkedő magán teljesítmények. Erre én most nyugott szívvel adok 10/10-et. Remélem sok dalt hallhatok ettől a zenekartól.

   
Stone Leek - My Last Word (töltsd le)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése