2010. november 27., szombat

My Chemical Romance - Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys


















megjelenés éve: 2010
tracklist:
01. Look Alive, Sunshine
02. Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)
03. Bulletproof Heart
04. SING
05. Planetary (GO!)
06. The Only Hope For Me is You
07. Jet-Star and the Kobra Kid/Traffic Report
08. Party Poison
09. Save Yourself, I'll Hold Them Back
10. S/C/A/R/E/C/R/O/W
11. Summertime
12. Destroya
13. The Kids From Yesterday
14. Goodnite, Dr. Death
15. Vampire Money

myspace: http://www.myspace.com/mychemicalromance
My Chemical Romance - Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoy (töltsd le)


Megjelent az album és sokaknak érthetetlen ez a különleges atmoszféra, ami jelenleg áthatja a lemezt és a bandát. Első hatásra olyan másnak tűnik ez az új stílus, téma, hangzás, hogy valóban elgondolkodunk azon szükségünk van e erre a zeneitermékre. A srácok jelleme és ezáltal az egész banda lényegében változott óriásit. A The Black Parade lemez után a My Chemical Romance elérkezett egy olyan pontra, hogy ha nem hajlandóak változtatni; örökre kapnak egy bizonyos negatív megítélést az őket nem szívlelő emberektől. Gerard Way és csapata azonban erősebb jellemű annál, mintsem hogy feladva beálljon a sorba és pályafutás hátralévő részében a klasszis együttesek fekete bárányai között bégessen. A Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys tulajdonképpen az ellendrukkerek népes táborának lett címezve. Én úgy érzem a; Tudjuk mi így is srácok! mondat nem egyszer hangozhatott el a stúdió falai között.


A sztoriban még elég nagy jelentősséggel bír az a tény, hogy a banda tagjai szerint is a Black Parade egy túlságosan is komoly, sötét és nem hétköznapi témával felruházott szerzemény lett ahhoz, hogy ennek hatásait egész életükön keresztül cípeljék. Mint tudjuk ezen album témaja a halál előtti pillanatok és az emberben ilyenkor felmerülő érzések, gondolatok sokasága volt. Hát mitagadás Gerard-nak volt honnan ihletet merítenie ehhez. Na, de az album lefutása és megannyi koncertezés után (és közben) jöttek a problémák. A gondok velejét képezte az a bizonyos emo irányzat.


Itt jegyezném meg, hogy ebből természetesen olyanok csinálták óriási ügyet, akiknek fogalmuk sincs arról ez honnan ered, hová tart, esetleg jelentős képviselőit avagy mostanában tevékenykedő együtteseit ismerné. Mivel ez az én blogom és személyes vélmenyeimet formálom meg az engem folyamatosan inspiráló zenékről, úgy érzem leírhatom ide, hogy én a My Chemical Romance nevezetű bandát soha nem soroltam ebbe a műfaj megformáló -mert nem külön stílus- hatásba. Természetesen vannak áthajlások, de ettől függetlenül a zenekar mindig is erősen állt a punk rock-ra épített világukon.

Killjoys
Kanyarodjunk azonban vissza a szóbanforgó idei lemezhez. Természetesen ahogy már megszokhattuk ez is egy koncept album, sőt összetettebb és érdekesebb, mint az előző. A srácok új elképzeléseikben mindenekelőtt több fényt és színt akartak, mint eddig valaha. Ehhez a gondolatmenethez jól párosul Gerard művészi ambícióji és végre megalkothatta a várva várt képregényét. A történet környezete a jövő 2019-ben, ahol a színek és a művészet már csak fogalomként létezik. Van azonban pár lázadó, akik együtt küzdenek mindezért. Ők a Killjoys. A feltűnő ruhák, valamint a negatív hatású díszletek mind-mind a frontember mukáit dícsérik. Szóval megtörtént a csoda, mert ki gondolta volna, hogy pont ez a banda fog magának ilyen témát választani. Száznyolcvan fokos fordulatával a Danger Days szöges ellentéte elődjének. Vidámság, színek, fény és lázadás valamint lázadás a legfőbb jellemzői. A számokra külön nem térnék ki, mindenki döntse el maga, hogy neki mi tetszik. Én úgy gondolom a mögöttes tartalom a legfontosabb ennél az albumnál. Nekem 10/10.

1.rész


2.rész


live (Na na na)


live (Sing)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése