2010. május 3., hétfő

Civet


név: Civet
ország: USA
stílus: Punk Rock / Rock "n" Roll


A rock "n" roll és a punk rock azon elnyűhetetlen zenei stílusok közé tartoznak, melyek jó pár éves lappangás után a semmiből is képesek ismét előtérbe kerülni. Még a fénykorukban kialakult hangzási, viselkedési, öltözködési és zenei hozzáállás egészen a mái napig -attól függetlenül, hogy számos ágazatuk született- képes a nyers valójában tömegeket megmozgatni és karakteres irányzat maradni. 
Amint látjátok a fennti képen, ebben a bejegyzésben egy csajos punk rock bandáról lesz egy kis sztorizgatás. Elsőre őszintén megvalva a külső megjelenés miatt klikkeltem rájuk, de ez szerintem egyértelmű. Ezt követte a lehengerlő hangzás és dallamvilág. Hamisítatlan, erederi -na jó talán egy hangyányit modernizálódott- női punk rockról van itt szó kérem szépen.
A lányok pályafutása az ezredforduló környékén kezdett alakot formálni. Sajnos a kevés információ hányában csak annyit tudok, hogy 2005-ig három lemezük jelent meg kisebb kiadóknál. Az érdemleges fordulat 2007-ben vette kezdetét, amikor is a Hellcat Records gondozásában kiadták negyedik albumukat, mely már az addigiaknál nagyobb sikernek örvendhetett. A Rancid-os Tim Armstrong személyesen ült le a csajokkal megtárgyalni, hogy vajon mire is képesek ebben a nem mindennapi felállásban.
A lányok nem kevés inspirációt és ötletet kaptak a nagy névtől és ennek fényében születhetett meg ez a valóban ütős kis lemez.
A korong a maga harminc percével és tizen három egyaránt pörgős dalával nagyon meggyőzőre sikeredett. Nem magasztalom őket annyira, mert a néha egyhangú dallamok hagynak némi kivetnivalót maguk után, de ezektől eltekintve abszolut rendben van. Az énekes karcosan vagány hangját a zúzós gitártémákat és a karokat meglehetősen igénybevevő kemény dobmeneteket még az erősebb nem hasonló stílusban mozgó zenekarai is megirigyelhetik. Én azt mondom a sikerhez minden adott, már csak kicsivel több kreativitást bele visznek a következő albumukba és készülhetnek a nagyszínpadok folyamatos felkéréseire. 


Civet - Hell Hath No Fury (töltsd le)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése