2010. július 8., csütörtök

Sister Sin - True Sound Of The Underground














megjenelés éve: 2010
tracklist:
01 - Sound Of The Underground

02 - Outrage
03 - Better Than Them
04 - 24-7
05 - Heading For Hell
06 - I Stand Alone
07 - Built To Last
08 - The Devil I Know
09 - Times Aren't A-Changing
10 - Nailbiter
11 - Beat Em Down

myspace: http://www.myspace.com/sisterssin
Sister Sin - True Sound Of The Underground (tötsd le)

Az előző bejegyzéseim között van egy, amiben foglalkoztam a svéd Sister Sin zenekarral. Azon írásomat és megállapításaimat így a banda harmadik nagylemezének meghallgatása után se kell lényegesen átértelmezni, ugyanis az együttes ott folytatta a munkát, ahol a 2008-as Switchblade Serenade című albumnál abbahagyta. A recept és a hozzávalók jelentősen nem változtak csak az az elvárt csipetnyi újdonsággal megfűszerezve készítették el 2010-ben megjenelő munkájukat, melynek a  True Sound Of The Underground nevet adták. 
Aki cseppet is ismeri a srácok zenéjét az szerintem egyetért velem abban, hogy ilyen különleges tehetség -itt Livre, az énekesnőre gondolok- nagyon ritka ebben a műfajban pláne úgy, hogy a gyengébb nem figyelemreméltó jelensége. Minden metálzenével foglalkozó férfi álma egy ilyen "rockistennő", ha a magánéletben nem is, de a közös zenélésben biztosan. Persze ez a felállás nem működne egy professzionális szólógitáros, egy egyszerű, de pontos ütemet játszó dobos, valamit egy teljesmértékig "őrült" basszusgitáros nélkül. Na de ennyit az adotságokról és tudásról.  Az albumról meglepő módon az utolsó helyen szereplő  Beat Em Down névre keresztelt számot hallhatta először a publikum. A nóta már 2009 áprilisában felkerült a banda myspace oldalára. A története azonban egy szomorú eseményhez köthető. A zenekar szülővárosában Gothenburg-ban 2009 januárjában meghallt egy Ingemar "Ingo" Johansson névre hallgató svéd bokszoló, akinek a tiszteletére készült ez a szerzemény. Akkor legálisa le lehet tölteni, így minden rajongó számára könnyen elérhetővé vállt, de mint utóbb kiderült az alkotók úgy gondolták lemezen a helye és most a tizenegyedik száma, valamint lezárása is az albumnak.
Akkor most forduljunk vissza folyatava a nyitó számnál, mely egyből a korong címét is adó track. Nagyon jó kezdés  és ami azt illeti számomra újdonság is, mivel úgy érzem kicsitt tempósabb és lüktetőbb, mint az eddig írt dalaik bármelyike is -a lemezen szereplő számokat is beleértve-. Már itt jól hallható az a hangzásbeli  javulás, amire még az elején utaltam. A második szám a sorban az Outrage amelyből már klipp is készült. Ezt még megjelenésekor belinkeltem nektek, de aki lemaradt róla; ebben a bejegyzésben szintén szerepelni fog. Nagy históriája nincs a dalnak, valamint a videónak se. Egy tipikusan Sister Sin-re jellemző alkotás ez, közepes sebességben, kis monotonitással haladó heavy stílusú metál csemege, egy ritmikus, tempós, vagányan dallamos szólógitárjátékkal kiteljesedve. Ennek a számnak a feeling-je egész sok további számra átterjed ezzel csöppet egyhangúvá téve az összképet. Mindenesetre az a lényeg, hogy ez egy jó stílus, jó előadótól, így semmi esélye annak, hogy unottá váljunk az album végére. Ezt a munkát én mindenképpen előrelépésnek könyvelem el a banda életében.10/8

                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése